Cepivo za avtizem 

To je pa res nekaj novega! Skoraj neverjetna informacija! Cepivo proti bakteriji Clostridium bolteae, ki naj bi pogosto(?) otrokom z avtizmom povzročala težave v črevesju, naj bi bilo učinkovito tudi za preprečevanje simptomov avtizma. Celotna študija je TUKAJ… Ampak… 
Ali niso z vsemi topovi udarili po dr. Wakefieldu, ko je v svoji študiji že davnega leta 1998 kot prvi opozoril na možno povezavo med avtizmom in gastro težavami.
Ali nam niso ves ta čas govorili, da gastro težave niso pri otrocih z avtizmom nič bolj pogoste kot pri ostalih otrocih, zdaj pa je na lepem tu podatek, da jih ima kar 90 % otrok z avtizmom?
Ali nam niso še včeraj govorili, da je avtizem zapisan v genih?
Ali ni med starši veliko tistih, ki prav cepiva vidijo kot nabolj verjeten vzrok avtizma, zdaj pa naj bi jih prepričali, da otroka cepijo še z enim cepivom več – proti avtizmu? No, mogoče pa bodo nekateri pristali na to, da “klin se s klinom zbija”…
Pa vendar… Vsaj nekateri so začeli razmišljati o okoljskih faktorjih kot vzrokih avtizma, možni preventivi in zdravljenju. Da lahko torej medicina ponudi tudi konkretnejše rešitve kot zgolj specialno pedagogiko… Kapo dol!